Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Giovinazzi vervangt niet fitte Wehrlein opnieuw

Het seizoen beginnen als testcoureur van Ferrari, maar na dit weekend gewoon deelnames aan beide GP's achter je naam heb...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het seizoen beginnen als testcoureur van Ferrari, maar na dit weekend gewoon deelnames aan beide GP's achter je naam hebben staan voor Sauber. Dat is in het kort het leven van Antonio Giovinazzi de laatste maand. 

In Australië probeerde Pascal Wehrlein het nog wel tijdens de vrije trainingen, maar in China komt de Duitser helemaal niet het circuit op. Hij kampt nog steeds met de naweeën van een rugblessure. Wehrlein moet daardoor nog even wachten op zijn debuut voor Sauber nadat hij dit jaar overkwam van Manor. 'Voor mij is het belangrijk dat ik intensief kan trainen, zodat ik de volle honderd procent kan geven in de wagen. Alleen dan kan ik maximaal presteren. Hopelijk ben ik terug in Bahrein, maar als het nodig is zal ik wachten tot de GP van Rusland,' zo laat de Duitser weten. 

Lees ook: 'Wehrlein out, Giovinazzi in'

Voor Antonio Giovinazzi opnieuw een kans om zijn talent te tonen. Waar Sauber voorafgaand aan het seizoen door velen werd gezien als zwakste broeder van het veld presteerde de Italiaan in Australië. Hij kwalificeerde zich net achter teammaat Magnus Ericsson als zestiende en eindigde tijdens de race uiteindelijk als twaalfde. 

Misschien dat Giovinazzi zijn landgenoot Alberto Ascari kan opvolgen als wereldkampioen Formule 1 als eerste sinds 1953. Wie weet..