Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Max flikt het weer, P1 in de regen

Waar we in Australië eigenlijk het hele weekend de zon hebben gezien is dat nu in China wel anders. Eigenlijk viele...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar we in Australië eigenlijk het hele weekend de zon hebben gezien is dat nu in China wel anders. Eigenlijk vielen beide vrije training volledig in het water. Of mist het is maar hoe je het bekijkt. 

De coureurs begonnen nog aan de eerste vrije training, maar al vrij snel werd de rode vlag gezwaaid. De traumahelikopter kon niet opstijgen vanwege de mist en dus was het te gevaarlijk om de sessie door te laten gaan. Daarna konden de coureurs nog wel twintig minuten lang hun rondjes rijden waarna opnieuw de rode vlag werd gezwaaid. 

Lees ook: 'Terugblik: Wat gebeurde er vorig jaar in China (VIDEO)'

In die twintig minuten waren er slechts veertien coureurs die een tijd wisten neer te zetten. Dat Max Verstappen er daar één van was zal uw ongetwijfeld niet verbazen. Dat de Nederlander zich goed voelt in de regen liet hij vorig jaar op Interlagos in Brazilië al zien. Ook nu was Verstappen goed in de regen en was hij ook verreweg de snelste van allemaal. Op zijn intermediates reed de Nederlander een tijd van 1.50.491. Hiermee was hij maar liefst 1,6 seconde sneller dan de nummer twee, Felipe Massa. 

Tijdens die twintig minuten waren er ook verschillende coureurs die spinden. Nico Hülkenberg was uiteindelijk de enige die zijn auto definitief moest achterlaten in de grindbak. 

In de tweede sessie kwamen de coureurs niet eens meer de baan op. Lang werd er gewacht met een definitief besluit, maar de raceleiding besloot even na negen uur Nederlandse tijd om de training af te gelasten. Daardoor weten zowel de teams, de fans als wij nog niet waar we aan toe zijn dit weekend in China. Morgen, nieuwe dag, nieuwe kansen, voor iedereen. 

En toch ook niet onbelangrijk Max weer op P1!