Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen stelt teleur in kwalificatie door problemen met motor

Max Verstappen heeft door een probleem in de motor niet de kwalificatie kunnen rijden zoals gepland. De Nedelander zal z...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Max Verstappen heeft door een probleem in de motor niet de kwalificatie kunnen rijden zoals gepland. De Nedelander zal zondag van een zeventiende startplek vertrekken

Max ging in Q1 naar buiten en had meteen in de gaten dat het niet goed zat. Hij ging meteen weer naar binnen. Red Bull probeerde de boel te resetten waardoor Verstappen toch nog een keer de baan op kon. Helaas voor iedereen met een rood, wit blauw hart kwam Verstappen niet verder dan de negentiende plek. Samen met Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon, Romain Grosjean en Jolyon Palmer was het na de eerste kwalificatie ook afgelopen.

Antonio Giovinazzi haalde daardoor opnieuw Q2, maar kwam daarin niet meer in actie. De Italiaan crashte hard met zijn Sauber aan het einde van de eerste kwalificatie en dus zat de zaterdag er voor hem ook op. Voor de rest kende Q2 weinig problemen. Het was Fernando Alonso die even klaagde over een probleem, maar de Spanjaard kwalificeerde zich keurig als elfde. Ook voor Carlos Sainz, Kevin Magnussen en Magnus Ericsson zat het er na de tweede kwalificatie op. 

In de derde kwalificatie ronde waren het de topteams die de topvijf weer formeerden. Opnieuw waren het Mercedes en Ferrari die boven Red Bull uitstaken. De top vier was dan ook hetzelfde als twee weken terug in Melbourne. Lewis Hamilton start dus opnieuw vanaf P1, met naast hem Sebastian Vettel. Teamgenoot Valtteri Bottas start achter hem op de derde plek. Kimi Raikonnen en Daniel Ricciardo complementeren de top vijf. Felipe Massa was 'the best of the rest' en start morgen vanaf de zesde positie. 

Nu maar hopen dat Max morgen beter presteert.