Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Giovinazzi biedt excuses aan

Voorafgaande aan het seizoen kenden weinigen Antonio Giovinazzi. De Italiaan rijdt nu voor het tweede raceweekend op rij...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Voorafgaande aan het seizoen kenden weinigen Antonio Giovinazzi. De Italiaan rijdt nu voor het tweede raceweekend op rij als vervanger van Pascal Werhlein. In Melbourne haalde de jongelingen al het tweede kwalificatiedeel en ook in China lukte het hem.

Dat tweede kwalificatiedeel kwam Giovinazzi alleen niet meer in actie. Hij was aan het einde van Q1 bezig met een verbetering van zijn snelste tijd tot dan toe, maar in de laatste bocht verloor Giovinazzi de controle over zijn bolide. De Italiaan maakte vervolgens op harde wijze kennis met de bandenstapel. Zijn auto lag dan ook aardig in de kreukels en voor de monteurs van Sauber wordt het nog een race tegen de klok om zijn auto op tijd klaar te hebben. 

"Ik wil het team hiervoor mijn excuses aanbieden. Ik ga mijn best doen om zondag, in de race, een goede prestatie te leveren," zo zei de Italiaan na afloop. "Medisch gezien ben ik volledig in orde. Wat dat betreft zijn er geen beperkingen voor morgen." Een geluk voor Max Verstappen kan daarbij zijn dat de versnellingsbak van Giovinazzi vervangen moet worden. Hij krijgt daardoor een straf van vijf posities waardoor Verstappen en plekje opschuift. 

Want uiteindelijk is dat het enige wat voor ons telt. De prestatie van onze Max!