Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brundle tegen Max: 'Het leek wel een videospel'

Voor veel fans bewees Max zondag weer eens waarom hij een toekomstig wereldkampioen is. Max leek voorafgaande aan de rac...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Voor veel fans bewees Max zondag weer eens waarom hij een toekomstig wereldkampioen is. Max leek voorafgaande aan de race kansloos voor een podiumplek, maar Max zo Max niet zijn als hij het tegendeel niet bewijst. 

Martin Brundle begon op het podium zijn interview met Max dan ook met de woorden dat het leek alsof de Nederlander met een videospel bezig was. 'Een beetje wel ja,' zo liet Max weten. "Die eerste rondjes waren een leuke uitdaging. Volgens mij ben ik er in de eerste ronde al negen voorbij gegaan. Dat was niet slecht. 

Verstappen wist zelf ook dat hij een ongekende prestatie had geleverd. 'We hadden een podiumplaats totaal niet verwacht. We hebben niet veel kunnen rijden dit weekend dus het was voor ons ook echt een vraag hoe snel de banden zouden slijten en hoe de balans van de auto zou zijn. Al met al was het een geweldige race."

Max vond ook de strategie wat betreft de pitstops fantastisch. 'Bij de virtual safety car ging ik nog niet naar binnen want ik had niet het idee dat dat het goede moment was,"zo vertelt Max aan Ziggo Sport. Daarna bij de crash van Giovinazzi wel. Ik kon niet zien hoe groot de crash was, maar ze zeiden dat het een tijdje zou duren een prima keus dus." 

Max is heel blij met P3: 'Als je 16de start mag je niet klagen.' Toch ging niet goed: 'Moest veel aan knopjes zitten' #Verstappen #ChineseGP pic.twitter.com/dZvQc5u8sn — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) April 9, 2017

Max was blij om dan derde te worden. "Ricciardo komt mede doordat ik problemen heb met linksvoor zo dichtbij." Max was ook blij dat het team de twee liet racen, maar ze moesten hem wel met rust laten. 'Ze gingen midden tijdens de bocht tegen me praten. Toen heb ik even netjes gezegd dat niet te doen. Ik weet namelijk wel wat ik moet doen."

Nou Max volgende week maar weer zo'n show.