Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Christelijk stel klaagt school in Engeland aan vanwege transgenderkinderen

In Nederland klagen sommige ouders de school aan vanwege schoolfoto’s en krijgen - bizar genoeg - ook nog gelijk v...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In Nederland klagen sommige ouders de school aan vanwege schoolfoto’s en krijgen - bizar genoeg - ook nog gelijk van een rechter, maar in Engeland zijn er net zo goed gekkies. Zo is er een christelijk stel dat de basisschool van hun zesjarige zoon aanklaagt omdat een jongetje in de klas een jurk draagt.

De school waarop de jongen zit is een christelijke basisschool, maar net zoals in Nederland is het qua geloof echt niet meer zo zwart wit als in de jaren zestig. 

Boos

Vader Nigel Rowe is echter ziedend dat er jongetjes met jurken op de school van zijn zoon zijn. ‘Onze zorgen werden aangewakkerd nadat onze zoon verward was waarom een jongen nu ineens een meisje was. Wij geloven dat het verkeerd is om jonge kinderen aan te moedigen om transgender te zijn. Jongens zijn jongens en meisjes zijn meisjes’, vertelt hij aan The Times

Het overkwam ‘zielenpoot’ Rowe al eerder bij zijn oudste zoon. Die zat op dezelfde school als zijn jongere broer. Ook toen kwam er een transgender in de klas. Toen ondernam Rowe al actie en liet zijn zoon overstappen op een andere school. Maar nu heeft hij er dus genoeg van. 

Diversiteit

Rowe klaagt nu de school aan omdat het de regels en waarden van de bijbel niet respecteert. De school beroept zich op een wet uit 2010 waarbij iedereen gelijk moet zijn. Zij vinden dat de school een veilige plaats moet zijn voor alle kinderen.