Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen enkele Nederlandse club heeft wat te zoeken in Europa

De wedstrijd van Feyenoord gisteren was erg, heel erg, zo ontzettend erg dat we bijna wilden zappen naar Tussen Kunst en...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De wedstrijd van Feyenoord gisteren was erg, heel erg, zo ontzettend erg dat we bijna wilden zappen naar Tussen Kunst en Kitsch. Ze werden compleet van de mat gespeeld door Manchester City en mochten blij zijn dat de uitslag niet groter geworden was. Maar eigenlijk was het totaal geen verrassing.

Na de blamages van PSV en Ajax is dit de definitieve bevestiging dat we niets meer te zoeken hebben in het Europese voetbal. Feyenoord en Vitesse mogen blij zijn dat ze rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfases anders kwamen die twee clubs waarschijnlijk ook niet in de hoofdfase gesteld.

En eigenlijk zouden we ook blij moeten zijn als alle clubs kwalificaties moeten spelen, want dan komen we eindelijk teams tegen van ons eigen niveau. Heerlijk voetballen tegen clubs uit Roemenië, Slowakije en Zweden; daar horen we nu helaas thuis.

Ons niveau is zelfs zo erg gedaald dat we de Eredivisie ‘vermakelijk’ noemen. Een actie van Messi is vermakelijk, een passeerbeweging van Boëtius is tegen een gemankeerde Eredivisieback als Ard van Peppen niet meer dan redelijk te noemen.

Nee, wat dit alles betreft is de gifbeker van het Nederlandse voetbal nog lang niet leeg. Daarom is het Nederlands elftal een prima uithangbord voor de Eredivisie en het Nederlands voetbal algemeen. Laten we het Nederlands elftal dus voortaan ook gewoon vermakelijk noemen.