Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hamilton schrikt van voorsprong: 'Het is een schok voor mij'

Lewis Hamilton heeft door de overwinning in Singapore en het uitvallen van Sebastian Vettel een aardige voorsprong gepakt in de strijd om de wereldtitel. En dat is iets waar Hamilton toch wel een beetje van schrikt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

“Ik kan het bijna niet geloven dat de voorsprong zo groot is," zo vertelt de Brit. "Ik ging de race in met het idee om de schade te beperken. Als ik achter Kimi klem was komen te zitten, was ik gewoon vijfde geworden. Het had veel slechter kunnen zijn, maar dat het volledig anders uitpakte was wel een schok voor mij. Maar ik vind het prima en ik ben dankbaar. Het viel onze kant op en daar ben ik blij mee."

Lees ook: Hamilton voorzichtig: 'Hopelijk geleerd uit het verleden'

Hamilton pakte onlangs al het pole record van Michael Schumacher af maar kan nu na zijn zestigste grand prix zege op jacht naar het volgende record. Al moet de Brit dan nog wel 32 keer winnen om de Duitser te evenaren.

"Ik werk in alle eerlijkheid gewoon stap voor stap. Ik houd meer dan ooit van het rijden, ik voel me een betere coureur dan ooit tevoren. Ik ben completer dan ooit en dat is een geweldig gevoel. Wie weet of ik ooit het aantal kampioenschappen van Michael ga halen. Het is persoonlijk niet mijn doel om dat record te bereiken. Het genoegen van een overwinning is leuker. Natuurlijk zijn records er om vebroken te worden, maar ik weet niet of ik het ga zijn.

Schumacher mag er voorlopig in ieder geval nog van genieten..