Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hamilton doet goede zaken, Verstappen tweede

Lewis Hamilton zag Sebastian Vettel zondag al vroeg uitvallen. De Brit hield daarna de controle en hield Max Verstappen van zich af die naar P2 reed. Hamilton heeft nu een voorsprong in de stand om het WK van 59 punten op Vettel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Max Verstappen had een goede start van de race en pakte meteen Daniel Ricciardo aan de binnenkant voor P3. Niet veel later wist de Nederlander tot verbazing van velen ook Sebastian Vettel te pakken. Al snel bleek dat de Duitser een probleem had. Hij viel terug tot P10 en toen kwam de onvoorkomelijke teamradio om de auto binnen te parkeren. En dus is er opnieuw een nul score voor Vettel. Daarmee is Azië voor hem op een drama uitgelopen. 

Zijn ploegmaat Kimi Raïkkönnen begon ondertussen aan een inhaalrace van achteren. Al snel lag de Ferrari van de Fin op P5, maar het verschil met Bottas was toen al te groot om echt een bedreiging te vormen. Bottas vormde op zijn supersofts nog wel een bedreiging voor Ricciardo aan het eind van de race. De Australiër wist de Fin van Mercedes uiteindelijk op een seconde te houden en mocht zodoende mee naar het podium. 

Verstappen kwam na de pitstop rap dichterbij bij Lewis Hamilton, maar door een tactische zet met Bottas die nog niet naar binnen was geweest op dat moment kon de Nederlander niet aanvallen voor P1. Dat leek in de laatste ronde alsnog te kunnen. Vanuit het niets zat Max op de staart van Lewis, maar de Brit wist na het inhalen van de achterblijvers weer makkelijk zijn P1 te houden, maar Max zal Azië verlaten met een grote glimlach na een overwinning in Maleisië en een P2 op Suzuka.