Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marchionne: ‘Bougie van 60 euro kost ons de wereldtitel’

Ferrari president Sergio Marchionne sprak zich na de race van Maleisië al uit over de vele problemen van zijn team, maar weet na dit weekend dat het zo goed als onmogelijk is om nog wereldkampioen te worden. Al blijft de hoop wel leven..

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

“Ik geloof niet in pech, dat overkomt iedereen,” zo begint Marchionne in gesprek met La Gazetta dello sport. “We zijn zover gekomen omdat we in onszelf geloofden en dat moeten we vasthouden. Zonder arrogant te willen overkomen ben ik ervan overtuigd dat Ferrari momenteel op hetzelfde niveau zit als Mercedes, zo niet hoger. Red Bull heeft ook vooruitgang geboekt, maar niet dusdanig om Ferrari te passeren. Het seizoen is nog niet verloren, we hebben nog tijd om terug te slaan."

Lees ook: Ferrari licht organisatie door na motordrama

De grote man van Ferrari is dan ook blij hoe zijn renstal dit jaar heeft gepresteerd. Al baalt hij dat zo’n klein lullig onderdeeltje een verlies van de wereldtitel kan betekenen. “Het is afschuwelijk dat een onderdeel dat nog geen zestig euro kost van invloed is geweest op een wagen die miljoenen kost. Ik wil het niet meer over pech hebben nu. We moeten vertrouwen houden in een goede afloop."

De moed hooghouden is ook het enige dat Ferrari nu kan