Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Hoe leuk zou het zijn om coureur bij Sauber te zijn?’

Elke vrijdag voorafgaand aan een grand prix blikken we vooruit. Met vandaag: Sauber.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ik zat van de week een kopje koffie te drinken met een goede vriend van me en ineens zegt hij; ‘Jij schrijft veel over Max en de andere toppers hé, maar heb jij wel eens over Sauber geschreven?’ Het enige antwoord dat ik kon geven was, waarschijnlijk niet. Een beetje sarcastisch zei hij vervolgens: ‘Hoe denk je dat die jongens van Sauber zich daaronder voelen?’

Ik vertelde hem even zo sarcastisch dat het hen waarschijnlijk erg pijn doet en dat het mentaal bijna niet meer op te brengen is om in die auto te gaan zitten. Dat laatste ging ik daarna meer over nadenken, want is het nou echt leuk om voor Sauber te rijden? Op de rechte stukken laten ze coureurs gewoon simpel voorbij gaan, want zowel Pascal Wehrlein als Marcus Ericsson weten dat de Sauber het toch niet wint van geen enkele auto. 

Vooral voor Wehrlein moet dat pijnlijk zijn. Vorig jaar zag iedereen hem als het grote talent van Mercedes en werd hij zelfs genoemd als opvolger van Nico Rosberg. Wie hoor je daar nu nog over praten?! Hoor je überhaupt iemand praten over de toekomst van het ‘grote talent’ Pascal Wehrlein? Het kan op dit moment dan zeker ook niet leuk zijn om coureur van Sauber te zijn, maar ik hoop dat de pijn nu in ieder geval een klein beetje is verzacht..