Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hartley met knipoog: ‘Auto op baan gehouden dus tevreden’

Brenden Hartley genoot vrijdag van zijn debuut in de Formule 1. Bijna tien jaar geleden reed hij ook wel eens vrije training maar nu zat hij voor het eerst sinds lange tijd weer eens een single seater.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

“Het verliep eigenlijk vrij soepel. Ik wist de auto op de baan te houden zonder al te grote fouten te maken. Dus daar kan ik wel tevreden mee zijn,” zo vertelt de Nieuw Zeelander na afloop. “Ik moest vandaag zoveel leren en wist van tevoren niet echt wat ik kon verwachten. Maar ik heb in de loop van de dag volgens mij meteen veel progressie kunnen maken.”

@backlink(166617)

Toch liet Hartley zien een snelle leerling te zijn, maar op zijn beurt was Hartley ook onder de indruk van de F1 bolide. “Het grootste verschil is de grip die je op hoge snelheid nog altijd hebt, dat is met deze wagens echt ongelofelijk. Dat was voor mij eigenlijk ook best wel een openbaring. Vooral op het gebied van de banden. Die zijn namelijk heel anders dan het rubber dat ik normaal gesproken gewend ben. Het managen van de banden ging tijdens de langere runs al vrij goed, maar ik moet nog leren om meteen een goede pace uit nieuwe banden te kunnen halen.”