Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oeps foutje! Kevin Spacey is tóch een seksueel roofdier

Nu de beerput rond zijn persoon opengaat en zich een klein leger van jonge mannen meldt, werkzaam op de set van House of Cards, weet ik dat ik mijn favoriete filmster onterecht heb verdedigd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het wordt steeds meer duidelijk dat het probleem rond Spaceys gedrag als seksueel roofdier al jaren bekend is, dat hij er zelfs behandelingen voor heeft ondergaan, maar dat het al jaren met de mantel der liefde/geld is bedekt. Zo’n grote ster die zoveel geld in het laatje brengt, die probeer je koste wat kost op zijn voetstuk te houden. Niet alleen de producenten van House of Cards, maar ook de directie van het Old Vic Theater in London waar hij artistiek directeur was.

Maar nu is het blijkbaar dweilen met de kraan open. ‘Mijn’ Kevin Spacey valt knetterhard van zijn voetstuk af en dat doet pijn. Het beeld dat van hem wordt geschetst is lelijk en ontluisterend. CNN heeft (oud)medewerkers van House of Cards gesproken en het blijkt dat geen jongeman veilig voor hem was op de set. Seksistische opmerkingen, onprettige aanrakingen en zelfs een redelijk vergaande aanranding, allen gepleegd door de machtigste man, ja de Koning van de set: Kevin Spacey. Sorry Netflix, dat ik jullie in vorige berichten hypocriet en laf heb genoemd maar blijkbaar had ik niet alle informatie. De Kevin Spacey die nu naar buiten komt moet gestopt worden en had al eerder gestopt moeten worden. Hij is overduidelijk gecorrumpeerd door geld, macht en roem en heeft daar al jaren schaamteloos misbruik van gemaakt. Er is zelfs op de set van House of Cards, tijdelijk stilgelegd, een team neergezet dat slachtoffers van Spacey opvangt, zo 'vergiftigde' hij de set voor jonge mannelijke medewerkers. Niet best. Acteurs die met Kevin Spacey hebben gewerkt in het Old Vic Theater in London, waar Spacey elf jaar artistiek directeur was, klagen nu het theater aan dat ze Spacey elf jaar lang zijn gang hebben laten gaan als seksueel roofdier. De geest is uit de fles en ik heb een held minder.