Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer schietpartij Den Haag: Iranese Ahmad Mola Nissi

Lijkt op politieke moord, was leider van de Arab Struggle Movement

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hij zou bepaald geen lieverdje zijn geweest, zoals dat heet. De gisterenmiddag in Den Haag geliquideerde Ahmad Mola Nissi was leider van de Iranese Arab Struggle Movement. Deze beweging zet zich sinds jaar en dag in voor de afscheiding van de zuidelijk gelegen Iranese Ahwaz-regio. De van oorsprong Arabische organisatie zou verantwoordelijk zijn voor meerdere terroristische bomaanslagen in Iran en omliggende landen.

Schok

De schok was groot bij zijn familie, zo meldt verslaggever Sander Knura van Omroep West. Mola Nissi zou sinds tien jaar in de omgeving van de Haagse Jan van Riebeekstraat waar hij is doodgeschoten hebben gewoond. Uit kringen van het slachtoffer komt naar voren dat men het huidige Iraanse regime verantwoordelijk houdt voor de aanslag. Het zou niet de eerste poging zijn geweest om de activist van het leven te beroven.

@backlink(165887)

Afzetlint

Er is op dit moment een persoon aangehouden. Het gaat om iemand die zich verdacht heeft gedragen bij het afzetlint op de plaats delict. Kortom iemand die nog aanwezig is nadat het slachtoffer was geliquideerd. De kans dat dit de schutter is lijkt daarmee klein, of het moet iemand zijn die zich uit ideologische redenen heeft willen laten oppakken.

Australië

De schietpartij vond woensdagmiddag rond 17.00 uur plaats in Den Haag. Nissi werd op straat gereanimeerd, maar kon niet meer worden gered. Volgens mede-activisten van de Iraniër zou hij door 5 kogels  zijn getroffen. Zijn dood is bevestigd door de woordvoerder van de Australische afdeling van de Arab Struggle Movement.