Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Terugkeer Formule 1 in Zandvoortse duinen haalbaar

Een Formule 1 race in Nederland? Het zou leuk zijn en nu het haalbaarheidsonderzoek van het circuit Zandvoort is gepubliceerd lijkt het weer een realistischer.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Er zijn dan nog wel een aant mitsen, maar volgens onderzoeksbureau Decisio kan aan alles gewerkt worden. Zo is de verkeerstroom naar Zandvoort een probleem, maar een een goed verkeersplan zou dat kunnen uitgroeien tot een pluspunt. Verder zijn er geen onoverkomelijke technische, organisatorische of logistieke knelpunten.

Wat wel een probleem kan worden is de FIA. Sowieso moet er een eenmalige investering worden gedaan van 10 miljoen, maar daarnaast een miljoenenfee. Pas als de FIA haar eisen op tafel gooit is dus duidelijk of de terugkeer financieel haalbaar is. 

@backlink(167133)

Eigenaar van het Circuit, Prins Bernard van Oranje is in ieder geval blij met de uitkomsten. “Twee jaar geleden kocht ik dit circuit met een aantal investeerders. Toen al begon de Formule 1 droom. Dit zou moeten kunnen, dachten we. Dit circuit heeft een ongelofelijke geschiedenis plus de populariteit van Max Verstappen. Dat geeft een boost. Het is een breed gedragen droom. We moeten veel doen, maar het kan.”