Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

5 tips om beter te slapen

Een goede nachtrust is essentieel en met dit in het achterhoofd is het erg frustrerend als je voor de zoveelste nacht wakker ligt. Geen idee wat de oorzaak is? Met deze simpele aanpassingen slaap jij weer helemaal goed.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het is zo verleidelijk: nog eventjes een serie kijken of een boek lezen in bed. Toch kan je dit beter niet doen. Als je dit namelijk te vaak doet neem je je hersenen als het ware in de maling en gaan ze je bed na een tijdje niet meer zien als een slaapplek. En dat terwijl jij juist lekker in slaap wil vallen na het kijken van je serie. Toch zijn er een aantal dingen die je nachtrust enorm kunnen bevorderen. Komen ze!

 Sporten

We horen je al zuchten bij het lezen van de titel. Voor de meeste mensen is sporten dan ook geen favoriete bezigheid (zo wel, dan heb je geluk). Maar als je goed wil slapen is het toch echt heel belangrijk. Na intensief gesport te hebben blijf je langer in een diepere fase van je slaap waardoor je beter uitrust. En zo kan je meteen werken aan je goede voornemen voor het aankomende jaar. 

Daglicht

Je lichaam reageert op je omgeving, dus ook op het daglicht. Als het donker is maakt je lichaam automatisch de associatie met slaap. Als jij overdag dus te weinig daglicht ziet, heeft je lichaam in de avond niet door dat het zich klaar moet maken om te slapen. De vorige tip, vaker sporten, valt makkelijk te combineren met het meer zien van daglicht. Dus is buiten een rondje hardlopen een heel goed idee om zowel punt één als twee mee te pakken. 

@backlink(167287)

Voeding

Van sommige producten weten we dat het niet goed is voor je nachtrust. Zo is het niet verstandig om etenswaren met veel suiker te eten voor het slapengaan, maar is het ook belangrijk om je lichaam te laten rusten voor je gaat slapen. Probeer daarom twee uur voor je je bed in gaat niet meer te eten (en liever ook geen grote hoeveelheden meer te drinken). Die zak chips kan je dus maar beter laten liggen...

Stress en zorgen

Je kent het wel: je ligt net lekker in bed en dan komen alle zorgen ineens boven drijven. Je kan ineens nergens anders meer aan denken en vervolgens lig je de hele nacht te malen. Het kan helpen om voor het slapen je zorgen op papier te zetten. Op deze manier geef je het een plekje en kan je optimaal genieten van je nachtrust.

Temperatuur

De juiste temperatuur voor je slaapkamer blijft altijd een lastig dingetje. In de zomer zeuren we dat we het te warm hebben onder de dekens en in de winter rapen we alle dekens die we kunnen vinden bij elkaar om ons goed in te pakken. De beste temperatuur voor je kamer is rond de 18 graden. Het klinkt bijna als een tropische temperatuur als we het vergelijken met de gemiddelde temperatuur van overdag. 

Pas deze dingen toe en je zult merken dat je voortaan zal slapen als een roosje. 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Beaumonde.nl.