doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Liquidatie en politie-achtervolging bij Nieuwegein

Slachtoffer- ene 'Timo Badloe' alias 'Chico' - is volgens bronnen 43 jaar oud geworden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hij woonde met vrouw en kinderen nog maar drie maanden op de Apolloburg in Nieuwegein maar was al jaren een bekend gezicht in de buurt. Zo lezen we op de Twitteraccount van Riks Ozinga. Een lokaal medium schrijft dat de naam van het slachtoffer 'Timo Badloe' zou zijn. Een andere bron meldt de 'straatnaam' 'Chico'. "Deed nooit een vlieg kwaad. Een hele lieve man," zegt een goed bekende. Hij zou 43 jaar oud zijn en recent opnieuw vader zijn geworden, zo heeft zijn schoonfamilie aan op de plaats delict aanwezige journalisten mee gedeeld. De politie heeft op dit moment een groot deel van de wijk in Nieuwegein afgezet en doet sporenonderzoek naar de geweldadige liquidatie die de gemeente in de provincie Utrecht vanmorgen om iets over half acht heeft opgeschrikt. De voorruit van de wagen waarin 'Timo' zat is volledig doorzeefd met kogels. Het gaat dus vrijwel zeker om een 'criminele afrekening'. Na de beschieting zou de inzittende nog om hulp hebben geschreeuwd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Achtervolging

Meteen na de schietpartij zette de politie een achtervolging in die leidde naar de A2, richting Amsterdam-Zuidoost. Daar zijn twee personen in een Volkswagen aangehouden ter hoogte van het AMC. De politie wil niet zeggen of die twee met deze zaak te maken hebben. Maar dat lijkt er dus wel op. Telegraaf heeft beelden van de arrestatie. Zie hier.

Uitgebrande wagen in Vleuten

Vleuten

Er is ook een uitgebrande auto gevonden op een parkeerplaats in Vleuten. Die heeft er waarschijnlijk ook mee te maken. Vermoedelijk zijn de schutters vanaf dit adres met een andere wagen de snelweg op gejakkerd, waar ze al snel door de politie zijn gezien. 

In 2013 werd op de Apolloburg een 34-jarige man geliquideerd, ene 'Rasta Gilly' ofwel Gilbert R. Een 23-jarige man werd toen geraakt in zijn arm maar overleefde de aanval wel. Volgens het AD bestaat er een verband tussen de liquidatie van deze ochtend en de afrekening van destijds. 'Chico' en 'Rasta Gilly' zouden van Surinaamse afkomst zijn, met elkaar zijn opgegroeid en allebei in de drugshandel verzeild zijn geraakt. 

We zullen dit stuk vandaag updaten als er nieuwe relevante info binnenkomt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws