doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom vallen zoveel leraressen voor minderjarige leerlingen?

Amerika is opgeschrikt door het zoveelste seksschandaal waarin een vrouwelijke docente - in dit geval Andrea Baber - is gearresteerd voor een seksuele relatie met een van haar studenten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cd0ec21d0 img{#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cd0ec21d0 img{#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cd0ec21d0 img{#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9cd0ec21d0 img{#fig-63d9cd0ec21d0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Wat is dat toch? Maand in- maand uit lezen we berichten over Amerikaanse docentes die zich hebben vergrepen aan minderjarigen in hun klassen. De laatste in de reeks is een zekere Andrea Baber (foto boven). Zij is een vrouw die literatuuronderwijs verzorgde op een Christelijke school in de staat Oregon. Baber is door haar eigen echtgenoot betrapt in een intieme pose met een vijftienjarige leerling. Ook zou er sprake zijn van beeldmateriaal waarop de relatie met de minderjarige is vastgelegd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Huwelijksplannen

Het is zoals gezegd niet de eerste keer dat we een dergelijk bericht zien voorbijkomen. Je had Cassandra White, 34 jaar oud, die werkte in de staat Oklahoma op een school, raakte tot over haar oren verliefd op een zestienjarige leerling. Ging met hem naar sportwedstrijden, en was zelfs van plan om met hem te gaan trouwen. Daartoe vroeg White - een gescheiden moeder - samen met haar vriendje toestemming bij de vader van de jongen, die daarop akkoord ging. Een dag nadat de trouwplannen bekend werden was White haar baan kwijt. Ze schijnt er nog genadig van af te zijn komen omdat er nog geen sprake was van een 'seksuele relatie'.

Daartoe vroeg White - een gescheiden moeder - samen met haar vriendje toestemming bij de vader van de jongen, die daarop akkoord ging.
Cassandra White

Echtgenoot

Neem Hunter Day (foto hieronder). Ook een lerares uit Oklahoma. Zij had, 22 jaar oud, seks met een minderjarige student, en stuurde hem pikante foto's van zichzelf. Afspraakjes met haar minderjarige vriendjes vonden altijd plaats net voordat haar echtgenoot thuis kwam.  Niet goed.

Auto

Loryn Barclay (zie onder), 24 jaar oud, een invaldocent uit Missouri, dook met een van haar leerlingen de auto in en hield ervan om met hem te tongzoenen. 

Gymlerares

Shawnette Reece (hieronder) uit Georgia (39), zelfde verhaal. Werkte als gymnlerares. Had in 2013 een seksuele relatie met een 18-jarige leerling. Die is al bijna volwassen, zou je zeggen. Toch levert dit haar in de VS een veroordeling wegens kindermishandeling op. De rechter heeft haar een gevangenisstraf opgelegd.

@backlink(165309)

Sms'jes

Lindsay Jarvis (27), beschuldigd van verkrachting na seks met een 16-jarige. Op haar mobiele telefoon werden romantische sms'jes gevonden die ze had gestuurd aan haar 16-jarige vriendje. Ook zij was overigens getrouwd.

Wie zijn deze vrouwen? En waarom doen zij dit? Iets zegt ons dat het hen ontbreekt aan spanning in het dagelijkse leven. Iets zegt ons ook dat zij veelal actief zijn in een milieu waarin God sowieso van alles heeft verboden. Iets zegt ons ook tot slot dat zij gevoelens hebben die misschien niet ongewoon zijn. We kennen wel meer volwassen vrouwen die gek zijn op jonge, vaak vroeg volwassen jongens. Maar je fantasieën in praktijk brengen, dat is iets anders, dat doe je gewoon niet. Denk er even aan, drink een glas water, loop een rondje door de tuin, en ga dan iets anders doen.

Iets zegt ons, tot slot, dat we in Nederland ook zulke gevallen kennen. En dat dat misschien nog niet helemaal aan de oppervlakte is gekomen. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws