Nieuwe brief vertelt mogelijk over het lot van ontsnapte gevangenen Alcatraz

Het is misschien wel een van de meest opmerkelijke ontsnappingen in geschiedenis: drie gevangenen wisten te vluchten uit Alcatraz. Daarna verdween elk spoor; tot nu.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het is een filmklassieker die bijna iedereen wel heeft gezien. De film uit 1979 met een hoofdrol voor Clint Eastwood werd geïnspireerd op het verhaal van Frank Morris, die samen met twee anderen ontsnapte.

In 1962 wisten John en Clarence Anglin en Frank Morris te ontsnappen uit Alcatraz. Zo goed zelfs dat niemand ooit nog van ze hoorde. Het drietal gebruikte hiervoor zaagbladen, lepels en een boor om vervolgens via een ventilatieschacht te ontsnappen. Met hoofden van papier-maché en kussen onder de dekens leek het echter alsof het groepje nog steeds afwezig was. Eenmaal buiten het cellencomplex konden ze met een opblaasboot van het eiland. Wat er toen met hun is gebeurd is onbekend.

John Anglin

Velen dachten dat het drietal nooit aan land was gekomen, hun lichamen zijn echter nooit in de baai van San Francisco gevonden. Daar brengt een brief uit 2013 die in handen is gekomen van tv-zender CBS echter verandering in. De afzender claimt John Anglin te zijn.

‘Ik ben 83-jaar oud en in slechte gezondheid. Ik heb kanker. Ja we hebben die nacht overleefd, al was het maar amper. Als jullie op tv bekendmaken dat ik niet meer dan een jaar naar de gevangenis moet, maar wel medische behandelingen krijg, vertel ik jullie precies waar ik ben. Dit is geen grap’, schreef de maker. Verder claimt de schrijver dat Morris en Anglin respectievelijk in 2008 en 2011 zijn overleden. John zou toen in South Carolina wonen na omzwervingen in Seattle en Noord-Dakota.

Een van de hoofden van papier maché waarmee het drietal ontsnapte. 

Maar het is natuurlijk de vraag of deze brief echt van Anglin was. Na dit bericht is nooit meer wat van hem vernomen en dus blijft de ontsnapping van Alcatraz nog steeds een groot mysterie.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f034fc07ae46', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws