Moordenaar woonde in de buurt van Nicky Verstappen

Justitie gaat er van uit dat de moordenaar van Nicky Verstappen binnen vijf kilometer van de plaats delict woonde. Dat vertelde de politie in een persconferentie vanochtend.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Volgens officier van justitie Paul Emmen moet de dader lokale bekendheid gehad met de Brunsummerheide.

Om de dader te vinden is de politie een DNA-verwantschapsonderzoek gestart. Daarbij zijn 21.500 mannen in de leeftijd tussen 18 en 75 jaar opgeroepen om hun DNA vrijwillig af te staan. Daarvoor worden zo’n honderd agenten per dag ingezet.

Het onderzoek zal op 24 februari gaan starten op zes locaties in Heerlen, Landgraaf, Brunssum en Heibloem. Daar zal wangslijm met een sponsje worden afgenomen.

De mannen die zijn geselecteerd voor het onderzoek krijgen allemaal een persoonlijke uitnodiging. Het onderzoek is vrijwillig en als het is afgerond worden de DNA-stalen vernietigd.

Nicky Verstappen was op een jeugdkamp bij het dorp Heibloem toen hij in 1998 werd vermoord. Een dader is echter nooit gevonden. Hoewel er DNA op het lichaam is aangetroffen en vergeleken is met 270.000 profielen in de databank, is er tot nu toe geen match.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f036abcc3b2c', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws