Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

17-jarige jongen krijgt levenslang voor plannen aanslag concert Justin Bieber

De 17-jarige Lloyd Gunton uit Groot-Brittannië wilde een aanslag plegen in Cardiff (Wales) tijdens een concert van Justin Bieber. Gelukkig kon de jongen gepakt worden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Rechter Mark Wall heeft hem schuldig bevonden voor het voorbereiden van terroristische aanslagen na een proces van negen dagen. Wall zei dat de jongen binnen enkele uren chaos had kunnen veroorzaken in Cardiff.

Terrorisme

‘Er hadden veel doden en gewonden kunnen vallen. Ik ben er van overtuigd dat u niet één iemand wilde vermoorden maar juist zo veel mogelijk mensen. De daad die u wilde plegen is er een tegen de mensheid. Ik kan niet inschatten wanneer de kans weg is dat u nog zo’n daad zou willen verrichten’, vertelt de rechter tegen Gunton, aldus Sky News. Daarom legt hij een levenslange gevangenisstraf op met een minimum van 11 jaar.

Gunton lijdt aan een speciale vorm van autisme en had in zijn kamer een rugzak met een mes, hamer en een zelfmoordbrief. Daarin noemde hij zichzelf een soldaat van ISIS. “I am a soldier of the Islamic State. I have attacked Cardiff today because your government keep on bombing targets in Syria and Iraq. There will be more attacks in the future”, schreef de jongen, die ook nog alle niet-moslims een kopje kleiner wilde maken.

'Nieuwsgierig'

Tegen de rechter probeerde de jongen no te ontkennen. Hij was ‘slechts’ nieuwsgierig naar ISIS en had geen interesse in het plegen van een aanslag. Bovendien ontkende hij dat hij moslim was. ‘Ik wilde slechts checken hoe makkelijk het is voor mensen met interesse in terrorisme informatie op het internet te vinden, omdat de politie radicalisatie wil tegengaan. Gewoon een ander gezichtspunt’, meldt the Guardian.

Instagram

Via een Instagrampost werd duidelijk dat hij op de dag van de arrestatie de aanslag plande. De politie was er dus net op tijd bij om dit te verijdelen.