Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gertjan Verbeek verder onder druk: is het allemaal zijn fout?

De druk op FC Twente en trainer Gertjan Verbeek neemt steeds verder toe. Nu is er ook nog eens naar buiten gekomen dat de spelersgroep klaagt over hun leidsman.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het afgelopen voetbalweekend was voor FC Twente een totale deceptie. Niet alleen werd er met 2-1 verloren van de grote vijand (Heracles Almelo), ook namen de andere degradatiekandidaten afstand door te winnen. Het gat tussen de club van Verbeek en de veilige plaats 15 is op dit moment opgelopen tot acht punten. Hierdoor lijkt een wonder nodig te zijn, wil Twente niet in de nacompetitie terechtkomen.

Klaagzang

Het degradatiespook heeft zich dan ook gevestigd in de Grolschveste waardoor de druk op de spelers en trainer alleen maar toeneemt. Als een puist die zojuist door dr. Pimple Popper is uitgeknepen, komt er nu een onuitputtelijke bron van viezigheid naar buiten. Zo wordt er flink geklaagd over trainer Verbeek. De man die in november het roer overnam van de ontslagen coach René Hake, deed het eerder slechter dan beter in Overijssel. Aan alle kanten krijgt Verbeek dan ook kritiek.

De analisten in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal vroegen onder leiding van Pierre van Hooijdonk zich openlijk af hoe het kan dat de coach aanschuift bij de uitzendingen van Fox Sports terwijl hij zelf in de gevarenzone staat met zijn ploeg. Zo zei Verbeek in het programma de Eretribune dat het soms goed is voor een club om te degraderen.

@backlink(169665)

Fanatiek

Natuurlijk laten ook de supporters van zich horen. Zij willen een onderzoek naar het beleid van de club, waarbij de resultaten bindend moeten zijn. Daarnaast willen ze dat de Raad van Commissarissen de ‘noodzakelijke consequenties’ trekt om alles er aan te doen om de club te behoeden van degradatie. Daarin worden zelfs vraagtekens bij de trainer gezet.

Vandaag lopen de spelers en staf lafjes anoniem leeg tegen de Twentse krant Tubantia. Het medium rept dat het vertrouwen tussen de spelers en trainer steeds verder afneemt en noemt Verbeek een een mismatch met de huidige groep.

Van Halstige spoed

Maar ligt alles wel alleen aan de trainer? Kan hij er bijvoorbeeld iets aan doen dat zijn verdediging uit Jupiler League-spelers bestaat en dat er in de winter juist in die linie niets is bijgekomen? Is hij ervoor verantwoordelijk dat een niet fitte Mounir El Hamdaoui wordt gehaald? En is het zijn fout dat Hake de laan is uitgestuurd? Allemaal vragen waar een kort antwoord op mogelijk is: nee. De enige die echt fouten gemaakt heeft en verantwoordelijk is voor deze beslissingen is technisch directeur Jan van Halst. Hij kan echter geen kant meer op, want door twee trainers in één seizoen te ontslaan verliest hij al zijn geloofwaardigheid. Hoe dan ook lijkt dat slechts uitstel van executie, want mocht Twente er via een wonder nog inblijven tijdens de nacompetitie, dan komt alles alsnog op het bordje van Van Halst terecht.