Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

150 kilo cocaïne in aluminium blokken

De Douane heeft begin februari vijf verdachten gearresteerd op verdenking van cocaïnesmokkel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het gaat om vijf mannen in de leeftijd van 33 tot en met 50 jaar oud. Twee van hen hebben de Colombiaanse nationaliteit, de overige drie de Nederlandse nationaliteit, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Opslagbedrijven

Begin januari 2018 heeft de Douane drie containers met aluminiumblokken aangetrokken in de haven. De containers waren afkomstig uit Colombia. In de blokken aluminium werd in totaal 150 kilo cocaïne aangetroffen. Het HARC-team startte vervolgens een onderzoek naar de ontvanger van de drugs. Een maand later bleek dat de blokken waren vervoerd naar twee verschillende opslagbedrijven in Rotterdam en Zeeland, waar de blokken met drugs en de massieve blokken van elkaar werden gescheiden. De uiteindelijke bestemming was een bedrijf in 's Gravendeel.

@backlink(168045)

Doorzoeking

Vrijdagochtend 9 februari deed de Douane een inval in het betreffende bedrijfspand. Daarbij werden de vijf verdachten aangehouden. In het pand werd een volledig ingerichte ruimte aangetroffen waar de aluminiumblokken bewerkt konden worden om de cocaïne te verwijderen. Op het moment van de inval waren er meerdere machines tegelijk in gebruik. Tijdens de doorzoeking in het bedrijfspand zijn ook nog een Audi S4, een motor en verschillende machines in beslag genomen. Het aluminium en enkele goederen zijn verkocht, over de andere goederen moet nog een beslissing worden genomen.