Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schoolschutter Florida vindt zichzelf onschuldig

Nikolas Cruz, die verdacht wordt van de 'schoolshooting' vorige maand in Florida, vindt zichzelf onschuldig. Dat pleitte hij vandaag voor de rechter tijdens een hoorzitting.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het onschuldig pleiten is een trucje van de advocaten van schutter Nikolas Cruz. Door te onderhandelen hopen ze dat hun cliënt onder de doodstraf kan uitkomen. De schutter zou willen instemmen met 34 aanklachten mits hij levenslang krijgt in plaats van een executie. Het foefje lijkt niet helpen, aangezien de aanklagers in de zaak Cruz dood willen voor zijn daden.

Tijdens de hoorzitting in Fort Lauderdale hield Cruz zijn mond en bleef hij naar de grond staren. Hij hoorde dat de advocaten en aanklagers onder andere discussieerde over zijn financiële situatie. Zo zou hij afgelopen herfst een uitkering van €25.000 van een levensverzekering van zijn moeder hebben gekregen omdat zij is overleden.

Cruz wordt verdacht van de moord op veertien studenten en drie medewerkers bij de Douglas High School in Parkland, Florida. Hij liep met een AR-15 (automatisch geweer) de middelbare school binnen, waar hij om zich heen schoot.