Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoofdverdachte moord Andy de Heus uitgeleverd

Ron S. zat in een Duitse cel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De hoofdverdachte van de moord op Andy de Heus (30, foto boven) - Ron S. - is na geruime tijd in een Duitse cel te hebben gezeten, overgeleverd door de autoriteiten aldaar aan Nederland. Hij verblijft nu in een cel in ons land. Dat meldt Crimewatcher.

Drugssmokkel

Ron S. zat tot voor kort in een Duitse cel vanwege een veroordeling voor drugssmokkel. Het OM in Limburg had justitie in Duitsland verzocht om S. naar Nederland over te laten brengen om zijn lopende straf hier verder uit te zitten.

Regiezitting

Het onderzoek vordert gestaag. Ron S. is in Duitsland al meerdere keren verhoord in de zaak rond de moord op 'marktkoopman' Andy de Heus uit het Limburgse Echt. Zijn overplaatsing naar Nederland zorgt er wellicht voor dat er binnenkort een regiezitting kan plaatsvinden in deze zaak, met S. als verdachte.

Het lichaam van Andy de Heus werd in Stevensweert in februari 2016 opgegraven (zie foto hierboven) in een bos bij een vijver. De handelaar die actief was in de onderwereld, werd sinds 18 december 2012 vermist.

Ron S. klapte tijdens afgeluisterde telefoongesprekken in de Duitse bajes uit de school over de moord op en verblijfplaats van het dode lichaam van De Heus. 

@backlink(167571)

Lau Geeraerts

Het doet daarmee heel sterk denken aan de opsporing van Lau Geeraerts, de crimineel uit Venlo, die ook verdacht werd van moord, en uiteindelijk via een undercover in een Duitse cel werd ontmaskerd.

Conflict

Reden voor het doodschieten van Heus, in 2012, zou een conflict over drugs zijn geweest. In deze zaak zijn meerdere personen, waaronder de voormalige beheerster van vakantiepark Porta Isola in Stevensweert, als verdachten aangemerkt.