Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Klaas Otto krijgt nieuwe advocaten

No Surrender-oprichter Klaas Otto heeft twee nieuwe advocaten gekregen. Niels van Schaik en Sanne Schuurman zullen de verdachte gaan bijstaan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Otto had een nieuwe advocaat nodig, omdat zijn oude strafpleiter Louis de Leon met de zaak stopte. Hij was het oneens met het oordeel van de rechter om het proces door te laten gaan terwijl hij vond dat Otto geestelijk ziek was en niet in staat was om de rechtszaak bij te wonen. Bovendien vond De Leon dat hij te weinig toegang had tot zijn cliënt, vanwege een streng regime in de extra beveiligde inrichting in Vught. “Hij kan zo geen eerlijk proces krijgen”, zei Leon tegen de rechter. Daarom probeerde De Leon de rechters in het proces nog te wraken. Dat verzoek werd afgewezen.

Het stokje wordt nu overgenomen door van Schaik en Schuurman, meldt Omroep Brabant. Eerstgenoemde heeft al laten weten dat hij nog tijd nodig heeft om zich in de zaak te gaan verdiepen. Vermoedelijk betekent dit dat de het proces uitgesteld zal worden. Donderdag staat de rechtszaak tegen Otto namelijk op het programma. Daarin zal de advocaat gaan pleiten dat Otto zijn proces thuis mag afwachten. De oprichter van No Surrender wordt verdacht van witwassen, bedreiging en afpersing.

@backlink(170225)

Overigens lopen er ook nog twee andere rechtszaken tegen Otto. Die gaan om de beïnvloeding van getuigen en een zware mishandeling van een clublid in Bergen op Zoom. In die zaken blijft De Leon wel de advocaat van de verdachte.