Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizarre kleedkamereisen van artiesten

In de film Room Service (1938) belt Groucho Marx naar de hotellobby en zegt: “Room service? Send up a larger room!” Klopt, dat was in een film en dat is niet echt..

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Van Halen: géén bruine M&M’s

Op een uitgelekte lijst (van liefst 52 pagina’s) met de backstage eisen van de hardrockband Van Halen stond ergens een zinnetje weggemoffeld: ‘Eén schaal met M&M’s (waarschuwing: absoluut géén bruine M&M’s).’ Het werd een bijna legendarische anekdote. David Lee Roth legde later uit waarom ze die wens aan hun eisenpakket hadden toegevoegd. “Die lijst was zo dik als een Chinees telefoonboek. Daarom hadden we dit er – ergens middenin – tussen geschreven. Alleen omdat we zodra we in de kleedkamer kwamen, gelijk wisten of ze de lijst goed hadden gelezen. Lagen er geen bruine M&M’s in de schaal, dan was de lijst met volle aandacht gelezen, lagen er wel bruine M&M’s, dan niet. Het ging ons niet om de M&M’s, het ging er om dat we op deze manier wisten dat het ook goed zat met onze belangrijkste eisen, op gebied van licht en geluid bijvoorbeeld.”

Beyoncé: nieuwe wc-bril

Kippenpootjes, zwaar gekruid met verse knoflook en cayennepeper, is slechts één van de wensen van Beyoncé als ze komt optreden. Nog een greep uit haar eisenpakket: kaarsen met rozengeur plus een aansteker om die kaarsen aan te steken. Vier splinternieuwe witte handdoeken (twee voor gezicht en twee voor het lichaam), een nieuwe toiletbril en rood toiletpapier voor haar beroemde bips én een nieuwe koffiekan. Bovendien mag er nergens in de buurt van Beyoncé een Coca-Cola-product te zien zijn, want de zangeres heeft een sponsorcontract met Pepsi. Ook wil ze flesjes water met een titanium rietje erbij.

Foo Fighters: beenwarmers verboden

Ook de Foo Fighters baarden in 2011 opzien met een lijst vol bizarre eisen. Dat overigens werd gepresenteerd in de vorm van een kleurboek. Met tekeningen werden bij veel van hun wensen voorbeelden gegeven van dingen die wél en níet akkoord waren. Zo diende een tekening van een sandwich omringd door stenen als voorbeeld van wat ze niet wilden. Frontman Dave Grohl vertelde later dat het boek was geschreven en getekend door hun manager, waarbij hij zijn bizarre gevoel voor humor de vrije loop had gelaten. Ook een lijst van ‘dingen die bezoekers niet mee de zaal in mochten nemen’ viel op door bizarre toevoegingen. Naast het begrijpelijke verbieden in de zaal van vuurwerk, lasers, opnameapparatuur en dergelijke, bleken ook Cream- magazines waar Ted Nugent niet in werd genoemd, beenwarmers en uitgeknipte denigrerende krantenartikelen over Shania Twain in de ban te zijn gedaan. Grohl verklaarde dat de soms verregaande voedselwensen niet voor de band bedoeld waren: “Wij zijn al blij met wat taco’s. De eisen voor goede maaltijden zetten we er puur bij voor onze roadies. Die gasten zijn de hele dag hard aan het werk en verdienen een goede maaltijd.”

En dan nog een gegrilde kip, suikervrije kauwgum en overal gordijnen graag. Met vriendelijke groet, Mariah

Maria Carey: acht grote planten

Inmiddels kun je zeggen dat Mariah Carey ooit een bekende zangeres was. Tegenwoordig is ze vooral nog in het nieuws in verband met vals gezongen noten en aangekondigde en weer afgezegde verlovingen met mannen die veel centjes hebben. Maar op het lijstje met eisen voor een optreden heeft deze diva nog altijd veel noten op haar zang. Een kleine selectie van haar eisen: de temperatuur in haar kleedkamer moet 24 graden zijn, er moet een driezitsbank staan die geen bekleding met ‘drukke patronen’ mag hebben. Donker roze of grijs is prima. Twaalf 1-liter flessen Fiji-water én drie flessen Chardonnay (gekoeld) om dat water mee weg te spoelen. Twaalf flessen coke en twaalf flessen coke light (het is kennelijk maar wat de weegschaal fluistert). Kaarsen met vanillegeur, acht grote planten met veel bladeren en twee vazen witte rozen. En dan nog een gegrilde kip, suikervrije kauwgum en overal gordijnen graag. Met vriendelijke groet, Mariah.

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele artikel over bizarre kleedkamereisen lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan hier, of lees het op Blendle.