Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetballer moet Porsche inleveren na asociaal rijgedrag

De Porsche van de Belgische voetballer Yassine El Ghanassy is in beslag genomen door de politierechter. De speler van het Franse FC Nantes lapte de verkeersregels aan zijn laars in Brugge.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Rijverbod

El Ghanassy reed met zijn onverzekerde Porsche in mei 2017 over de busbaan. Bovendien deed hij dat zonder rijbewijs, aangezien dat al eerder was ingenomen door de politie meldt Het Nieuwsblad. Hij moest in 2015 opnieuw rijexamen doen nadat hij zich eerder had misdragen op de weg. Zijn examen heeft hij echter nooit opnieuw gedaan. De politierechter is dan ook helemaal klaar met het gedrag van de voetballer en heeft zijn Porsche in beslag genomen. Ook moet El Ghanassy een boete van €10.240 betalen en krijgt hij een rijverbod van twaalf maanden. Daarnaast moet hij weer opnieuw examen doen en ook een aantal medische en psychologische testen afleggen.

@backlink(170561)

Gevangenisstraf

Het is overigens niet de eerste keer dat de Porsche van de speler in beslag is genomen. Ook eind 2017 was het raak toen de man een zware snelheidsovertreding maakte. Hij ging toen in beroep tegen de beslissing en kreeg zijn Porsche terug. Dat kan hij nu opnieuw gaan proberen. Mede door de geschiedenis van verkeersdelicten is de straf voor de speler hoog uitgevallen. Hij is vijftien keer eerder voor verkeersdelicten veroordeeld door een rechter en kreeg ook al eens een gevangenisstraf vanwege te hard rijden.

De voetballer die twee keer in actie kwam voor de Rode Duivels, speelde eerder op huurbasis voor Heerenveen. Ook kwam hij uit voor AA Gent en West Bromwich Albion.