Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bobbi doet 't met the A-Team en Ghostbusters

Ze was vooral bekend door de pikante natuurfilms die ze de wereld schonk, maar onze columniste Bobbi Eden houdt ook van andere genres. Op Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht ontmoet ze haar grootste helden. Van Transformers tot Ghostbusters.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Dutch Comic Con

Op de stoep voor de hoofdingang van de Jaarbeurs zit een geschminkte vrouw gehuld in een blauwe jurk. Links van haar zit een klein wezen. Op het eerste gezicht lijkt het een peuter, een meisje met lange, donkerblonde haren. Maar het is helemaal geen peuter. Het is een pop. Een levensechte pop. Terwijl de vrouw nietsvermoedend een blik werpt op de als Ninja Turtles en Power Rangers verklede bezoekers die recht voor haar neus richting de ingang van Dutch Comic Con trekken, komt er plotseling een vrouw op haar pop af gevlogen. “Oóóóóh, mag ik een foto van haar maken?” De vrouw in de blauwe jurk kijkt op. Hoewel niemand het hier raar vindt als hij of zij wordt aangesproken door Darth Vader of door Pikachu, lijkt ze toch enigszins verbaasd dat ze plotseling recht in de ogen kijkt van niemand minder dan Bobbi Eden. Vanuit het niets staat nu opeens Nederlands bekendste ex-pornoactrice stralend naar haar pop te lachen alsof het een pasgeboren baby is. Bobbi weet als geen ander dat dit niet zomaar een pop is. Dit is wel even iets anders dan een Barbie. Dit is een BJD, een Ball Jointed Doll. Een peperdure pop waarvan de prijs kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Ze is gemaakt van kunsthars en staat erom bekend dat al haar ledematen beweegbaar zijn. Terwijl Bobbi na een goedkeurend knikje van de vrouw gehaast naar haar smartphone zoekt, ziet haar man Marq het tafereel vanaf een afstand hoofdschuddend aan. “Die interesse van Bobbi in die poppen, daar verbaas ik me echt over. Wat vindt ze daar nou leuk aan? Het zijn gewoon poppen!”

Kamasutrabeurs

Even later zit Bobbi aan tafel in de ontvangstruimte van de Jaarbeurs. Ze is met haar gedachten alweer ergens anders. “Murdock,” zwijmelt ze verliefd. Op Dutch Comic Con kunnen bezoekers op de foto met bekende karakters uit onder meer Star Trek, Arrow en Transformers, maar toen Bobbi de lijst met deelnemers zag, wist ze in één oogopslag genoeg. Ze moest en zou op de foto gaan met de Amerikaanse acteur Dwight Schultz, de vertolker van Captain ‘Howling Mad’ Murdock in de legendarische televisieserie The A-Team. Voor 30 euro mag ze vanmiddag aansluiten in de rij fans die staan te trappelen om met hem op de foto te gaan. Een koopje als je het vergelijkt met Arrowactrice Katie Cassidy, die 50 euro kost. Dat vindt Marq zo’n belachelijk hoog bedrag dat hij aanneemt dat je haar voor dat geld ook mag neuken. “Wie is dat überhaupt, Katie Cassidy?” vraagt hij zich af. “Ze speelt in Gossip Girl,” zegt Bobbi. “Oh ja, natuurlijk,” zegt Marq schouderophalend. “Gossip Girl.” Het is vreemd om te zien dat een vrouw die gewend is dat honderden mannen op de Kamasutrabeurs 20 euro lappen om speciaal met haar op de foto te mogen, volledig in de stress schiet als ze straks precies hetzelfde mag doen, maar dan andersom, met een man van in de 70.

Bobbi is zo’n groot liefhebber van The A-Team dat ze zelfs in het huidige Netflix-tijdperk, waarin de ene serie nog gelikter is dan de andere, regelmatig naar dertig jaar oude afleveringen van The A-Team kijkt. Alleen de gedachte al dat ze straks iets tegen Murdock mag zeggen, maakt haar nerveus. Iets wat je niet snel verwacht van de vrouw die om een hoop bekendstaat, maar niet om haar verlegenheid. “Ik ben een beetje een muts in dit soort dingen. Marq vindt het altijd grappig als we een of andere artiest backstage mogen ontmoeten en ik vervolgens compleet dicht sla.” Ze moet er zelf om lachen. “Het is waarschijnlijk hetzelfde als wat sommige mensen bij mij hebben.”

@backlink(170545)

Leger van Ghostbusters

Zodra Bobbi via het toegangspoortje bij de ingang de sprookjeswereld van Dutch Comic Con binnenwandelt, voltrekt zich een soortgelijk tafereel als op de Kamasutrabeurs. De meeste bezoekers zouden Catwoman of The Mask aanschieten met de vraag of ze met hen op de foto mogen, maar in het geval van Bobbi is het precies andersom. Ze is nog niet binnen of ze wordt al aangesproken door een Ghostbuster, die meteen naar zijn collega’s wuift dat ze snel zijn kant op moeten komen. Binnen de kortste keren is Bobbi omringd door een leger van Ghostbusters. Marq voelt het moment perfect aan en roept heel hard: “Who ya gonna call?” In koor: “GHOSTBUSTERS!” Marq schiet in de lach: “Dat heb ik altijd al een keer willen zeggen.” Voor Marq moet het ook wel eens lekker zijn om op Dutch Comic Con rond te struinen. Naast carnavals- en Halloween-feesten moet dit zo’n beetje de enige plek in Nederland zijn waar hij met de combinatie van zijn lange, blonde haren en zijn donkere baard niet meteen opvalt

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele artikel over Bobbi Eden en Comic Con lezen? Bestel de nieuwe Panorama dan hier, of lees het op Blendle.