Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pijnlijk momenten voor Mark Zuckerberg tijdens verhoor

In de Amerikaanse senaat werd Mark Zuckerberg Dinsdagavond verhoord over het Facebook-lek door politici. Hoewel de senatoren niet echt iets van de techniek afweten, werd het toch op een moment pijnlijk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Stil

Een van de weinige goede vragen kwam van Senator Dick Durbin. Hij vroeg aan de Facebook-topman of hij er comfortabel mee was om te vertellen in welk hotel hij heeft overnacht. Vervolgens bleef het even stil en antwoordde Zuckerberg: “Um, uh, nee.” Daarnaast werd hem ook gevraagd of hij wilde delen van wie hij de laatste week berichten heeft gekregen. Opnieuw was het antwoord: “Nee.” Het was vrij pijnlijk, aangezien het sociale medium ongevraagd gegevens over zijn gebruikers verzameld dat door een lek ook nog eens bij het bedrijf Camebridge Analytica terecht kon komen dat onder andere de verkiezingen in Amerika manipuleerde.

@backlink(170603)

Excuses

De Facebook-oprichter begon het gesprek met de politici door nogmaals zijn excuses aan te bieden voor het lek. Voor veel gebruikers is dat echter niet genoeg. Zo hebben tienduizenden Nederlanders via een evenement van televisiepresentator Arjen Lubach laten weten dat ze Facebook gaan verwijderen. Opvallend genoeg is dat evenement moeilijk te vinden in de zoekfunctie van Facebook. Het bedrijf lijkt het dan ook weg proberen te moffelen.

Makkelijk

Tijdens de rest van het vijfurig verhoor sloeg Zuckerberg zich makkelijk door de vragen van de senatoren heen. Die leken niet echt veel van de materie te weten en stelden ook geen technische vragen. Morgen gaat de hoorzitting verder. We zijn dan ook benieuwd of het dan ook inhoudelijker wordt.