Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rusland waarschuwt Verenigde Staten voor oorlog

Rusland heeft de Verenigde Staten laten weten dat een luchtaanval in Syrië kan zorgen voor een oorlog tussen de twee landen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Oorlog

Tijdens een zitting van de VN-Veiligheidsraad in New York liet de Russische ambassadeur Vassily Nebenzia weten dat de prioriteit moet komen te liggen bij het voorkomen van oorlog. De situatie die op dit moment is ontstaan is volgens hem erg gevaarlijk. “Wij kunnen helaas niets uitsluiten”, vertelt de ambassadeur, waardoor dus ook oorlog tot de mogelijkheden behoort. Eerder lieten andere hoge Russische functionarissen al weten dat Rusland de raketten bij een mogelijke aanval uit de lucht zal schieten. Vooral als Russische militairen worden geraakt tijdens een aanval kan het conflict snel uit de hand lopen.

@backlink(170685)

Bondgenoten

Ondertussen is Donald Trump op zoek naar bondgenoten in de strijd tegen Syrië. Zo heeft hij verschillende landen, waaronder Groot-Brittannië en Frankrijk, gevraagd om mee te doen aan een raketaanval op militaire doelen. Rusland hoopt dat vandaag de Veiligheidsraad opnieuw bij elkaar komt om over de problematiek te praten.

Chemische wapens

De Verenigde Staten willen verschillende doelen bombarderen omdat Syrië chemische wapens, waaronder zenuwgas, zou hebben gebruikt tijdens de burgeroorlog die in het land al een tijdje aan de gang is. Het onafhankelijke gewelds Documentatie Centrum liet eerder al weten dat er volgens hen gifgsaanvallen zijn geweest. Ook Frankrijk zegt bewijzen te hebben dat Syrië chemische wapens heeft gebruikt.

Bron: BBC