Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Dijkhof geniet meeste vertrouwen'

AMSTERDAM (ANP) - Van alle fractievoorzitters in de Tweede Kamer geniet Klaas Dijkhoff (VVD) onder de kiezers het meeste vertrouwen, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Ook op de tweede en derde plek staan fractievoorzitters van regeringspartijen: Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Sybrand Buma (CDA). Volgens De Hond is het ,,vrij ongewoon'' dat fractievoorzitters van regeringspartijen zo hoog scoren. Alleen Alexander Pechtold van regeringspartij D66 scoort laag met een negende plek.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het viel De Hond verder op dat Lilian Marijnissen onder kiezers van FVD, PVV en 50PLUS beter scoort dan haar collega-fractievoorzitter Jesse Klaver. Verder doen Henk Krol van 50PLUS en Thierry Baudet (FVD) het relatief goed onder de CDA-kiezers. De positie van Baudet is onder kiezers van regeringspartijen beter dan die van PVV'er Geert Wilders.

Baudet (elfde) en Wilders (twaalfde) staan in de onderste regionen van de lijst. Tunahan Kuzu (DENK) sluit de rij met de dertiende plek als het om vertrouwen in fractievoorzitters gaat.