Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boete en rijontzegging voor Ant McPartlin

LONDEN - Anthony 'Ant' McPartlin heeft maandag tegenover de rechter in Londen toegegeven dat hij op 18 maart met een slok op achter het stuur heeft gezeten. De Britse presentator, die hierdoor een ongeluk veroorzaakte, is veroordeeld tot een boete van 86.000 pond (bijna 100.000 euro). Ook mag hij 20 maanden niet rijden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De 42-jarige Ant bekende gelijk schuld. Hierdoor toonde de rechter coulance. De presentator krijgt geen taakstraf, omdat hij 'oprecht spijt' heeft en 'hulp zoekt'. "Op het moment dat dit gebeurde worstelde je enige maanden met verschillende persoonlijke problemen en een alcoholprobleem. Het incident gebeurde, helaas, toen je een terugval had", aldus rechter Barbara Barnes.

McPartlin ging in de rechtbank flink door het stof. "Ik heb er erg spijt van dat ik dit heb gedaan. Ik schaam mij en ik vind het afgrijselijk dat dit is gebeurd. Ik neem volledige verantwoordelijkheid hiervoor en ik wil mij verontschuldigen tegenover alle betrokkenen", aldus Ant. "Ik heb specialistische hulp gezocht om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurd."

Roerige tijd

De rechter legde een hoge boete op vanwege de 'ernst van het vergrijp'. McPartlin moet binnen 14 dagen betalen en kan zijn rijontzegging verkorten door een cursus over rijden onder invloed te volgen, meldt Mirror.

McPartlin heeft een roerige tijd achter de rug. Afgelopen zomer werd hij opgenomen in een afkickkliniek vanwege zijn verslaving aan pijnstillers en begin dit jaar zette hij een punt achter zijn huwelijk.