Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Simeone geniet in zijn eentje van Atlético

MADRID (ANP) - Hoog in het nieuwe stadion van Atlético Madrid zag Diego Simeone vanuit een zo goed als verlaten skybox hoe zijn ploeg weer een Europese finale haalde. ,,In zulke wedstrijden wordt geschiedenis geschreven. Ons nieuwe stadion moet een onneembare vesting zijn en dat wordt het door grote wedstrijden te winnen zoals deze'', zei de Argentijnse trainer van Atlético.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Simeone zat voor straf op de tribune, omdat hij zich vorige week in Londen langs de lijn had misdragen tijdens het eerste duel met Arsenal (1-1). Hij ijsbeerde negentig minuten lang zenuwachtig en intens meelevend langs de lege stoeltjes van de vrijwel verlaten skybox, maar kon daarna uitbundig juichen, wapperend met een sjaal van Atlético. ,,Ik ben het gezicht van een groep hardwerkende mensen. Niemand ziet wat die iedere dag allemaal doen. Op grote avonden als deze staan grote spelers op. Mijn team stond er vanavond weer'', zei Simeone, die in 2012 met Atlético de Europa League won.

In 2014 en 2016 stond zijn ploeg in de finale van de Champions League, maar steeds was stadgenoot Real Madrid daarin te sterk.