Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Avengers doorbreekt grens van 1 miljard

LOS ANGELES - De nieuwe Marvelfilm Avengers: Infinity War heeft in een recordtijd de opbrengst van een miljard dollar wereldwijd gepasseerd. Op zondag werd bekend dat de superheldenfilm al 1.164.100.000 dollar heeft opgebracht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het record was in handen van Star Wars: The Force Awakens, die hier in 2015 twaalf dagen over deed. Avengers deed dat in elf dagen. De Marvelfilm verpulverde afgelopen week al talloze records. Zo had de film het beste openingsweekend ooit in de VS. Ook in de Nederlandse bioscopen is hij een grote hit.

Momenteel is Infinity War de op vier na succesvolste superheldenfilm, de andere vier zijn ook allemaal van Marvel, en de vijftiende meest succesvolle film in het algemeen. Maar Infinity War moet zijn première in China nog beleven. Volgens Deadline is het dan ook zeer waarschijnlijk dat de film in ieder geval de meest succesvolle superheldenfilm ooit zal worden.

In Avengers: Infinity War moeten alle superhelden uit het Marvel-universum hun krachten bundelen om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes ‘infinity-stenen’. Als dit hem lukt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin.