Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aanklager Weinstein beschuldigd van wangedrag

NEW YORK - Eric Schneiderman, de procureur-generaal van de staat New York, die onder meer een rechtszaak heeft aangespannen tegen The Weinstein Company, stapt op na beschuldigingen aan zijn adres van seksueel wangedrag. Schneiderman ontkent iets verkeerd te hebben gedaan, maar neemt ontslag in het belang van het werk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Vier vrouwen beschuldigen Schneiderman van mishandeling. De vrouwen, die hun verhaal deden in The New Yorker, beweren onder meer een seksuele relatie te hebben gehad met Schneiderman. Hij zou hen onder invloed van alcohol hebben geslagen en gewurgd, waarna ze vanwege hun verwondingen naar het ziekenhuis moesten. Twee dames deden hun verhaal anoniem.

Schneiderman, die de afgelopen maanden een voorvechter werd van vrouwenrechten in de #MeToo-discussie, spreekt stellig tegen dat hij de dames iets heeft aangedaan. Hij gaf wel toe aan rollenspellen te doen tijdens de seks, maar zegt niemand ergens toe gedwongen te hebben. "Dat is een grens die ik nooit over zou gaan."

Kort nadat de New Yorker met het verhaal naar buiten kwam riep de gouverneur van New York Schneiderman op om op te stappen.