Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachten Kaan Safranti opgepakt

De politie heeft dinsdagmorgen in Limburg vijf verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Er is een grote slag geslagen in het onderzoek naar de dood van Kaan Safranti. De politie heeft vijf verdachten opgepakt. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen uit Venlo, Geleen, Roermond en Sittard.

Motief

De politie wil in belang van het onderzoek niet vertellen hoe ze de verdachtengroep op het spoor is gekomen. Evenmin vertelt ze om die reden iets over motief en toedracht van het misdrijf. Het gaat om een jonge groep verdachten, variërend in leeftijd van 21 jaar tot 28 jaar oud. Kaan Safranti was zelf overigens 26 jaar oud ten tijde van zijn dood.

Ripdeal

Safranti is volgens de politie doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. Dat gebeurde op zondagavond 8  april in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda. Al vrij snel opperde de politie dat het mogelijk om een zeer geweldadige ripdeal zou zijn gegaan. Van Safranti was bekend dat hij zich bewoog in het wiethandel-circuit.

Tassen

Meerdere getuigen hebben destijds twee mannen en een vrouw uit de flatwoning zien vluchten. Ze reden in twee auto's weg. Volgens buurtbewoners droegen ze meerdere tassen met 'groene inhoud', mogelijk hennep, waarvan er één is gevallen en achtergebleven op de plaats delict.