Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie redt vijf puppies dankzij moederhond

De Guardia Civil heeft samen met vrijwilligers van de Protección Civil dankzij een moederhond die de wacht hield een zak met vijf netgeboren puppies uit een afvalcontainer weten te halen. Helaas zijn drie daarvan alsnog overleden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het incident speelde zich af in de Spaanse gemeente Poio in de provincie Pontevedra in Galicië. Agenten van de dierenpolitie reageerden op een melding van buurtbewoners die een nerveuze hond hadden gezien bij een afvalcontainer. Toen de agenten deze openden zagen ze een zak met daarin vijf pasgeboren puppies. 

Dierenspecialisten

Toen de agenten de puppies aan de moederhond gaven begon zij meteen met deze te verzorgen, schoon te maken en te voeden. Later werden alle honden aan een gastgezin gegeven maar helaas zijn ondanks de verzorging van dierenspecialisten dagen later drie van de vijf puppies alsnog overleden.

Afval

Enkele uren na de vondst kon een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een inwoner van Poiodie. Het is iemand die in de straat woont waar de honden werden gevonden. Het politiedepartement van Galicië bekijkt nu of deze persoon voor dierenmishandeling voor de rechter gebracht kan worden.