Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte moord Peter Netten mogelijk maandag voorgeleid

De rechter-commissaris besloot vrijdagmiddag dat de aanhouding van de man rechtmatig was en dat de man maximaal drie dagen langer in hechtenis mag blijven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Mogelijk komt er snel een oplossing in de Peter Netten-zaak. Deze inwoner van Oss werd afgelopen maandag doodgeschoten. Donderdag meldde zich een man op het politiebureau in de Brabantse gemeente die stelt betrokken te zijn geweest bij het incident. Maandag kijkt de officier van justitie of de man wordt voorgeleid. 

Doorzoeking

Netten werd in de nacht van 3 op 4 juni doodgeschoten voor het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss. Het politieonderzoek loopt nog. Op de dag na de schietpartij werden in Oss meerdere panden doorzocht.

Overeenkomsten

Frappant is de zaak vanwege een eerdere liquidatie dit jaar, die op Henk Baum. Hij en Peter Netten waren familie van elkaar en beiden waren woon- en werkzaam in dezelfde regio. Dat werk betrof enerzijds de autobranche. Netten is echter ook opgepakt geweest voor hennephandel.

Rechter-commissaris

De verdachte meldde zich, zoals gezegd, donderdag op het politiebureau in Oss. Hij is direct aangehouden. Wat hij precies met de zaak te maken heeft, maakte de politie niet bekend. De rechter-commissaris besloot vrijdagmiddag dat de aanhouding van de man in ieder geval rechtmatig was en dat hij maximaal drie dagen langer in hechtenis kan blijven.