Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwkomer Adyen schittert op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Nieuwkomer Adyen heeft zichzelf woensdag behoorlijk in de kijker gespeeld op de beurs in Amsterdam. De aandelen van het fintechbedrijf waren zo in trek dat de beurskoers meteen bijna verdubbelde. De stukken ging voor een introductieprijs van 240 euro naar het Damrak en waren bij de slotbel 455 euro waard.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De koerssprong geeft het bedrijf, dat onlinebetalingen verwerkt voor klanten als De Bijenkorf, Uber, Netflix en Spotify, een waarde van meer dan 13 miljard euro. Daarmee is Adyen in één klap meer waard dan bijvoorbeeld het Duitse financiële concern Commerzbank. De beursgang van Adyen is de grootste in Amsterdam sinds ABN AMRO en wordt dan ook gezien als de beursgang van het jaar. Het is dit jaar waarschijnlijk ook de grootste techbeursgang in Europa.

De handelsdag stond verder vooral in teken van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die naar verwachting na sluiting van de Europese beurshandel de rente zal verhogen. De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent hoger op 563,95 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 805,48 punten. De graadmeter in Parijs zakte een fractie. Londen en Frankfurt kreeg er tot 0,4 procent bij.