Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rolls-Royce schrapt 4600 banen

LONDEN (ANP) - Het Britse industrieconcern Rolls-Royce schrapt 4600 banen. Dat maakte het de Britse bouwer van vliegtuig- en scheepsmotoren bekend. De reorganisatie moet vanaf eind 2020 omgerekend goed zijn voor zo'n 454 miljoen euro aan besparingen per jaar.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De herstructurering kost Rolls-Royce ongeveer een half miljard pond (567 miljoen euro). Bij Rolls-Royce werken nu nog ongeveer 50.000 mensen, van wie het gros in het Verenigd Koninkrijk. Daar verdwijnen dan ook de meeste banen. Inclusief deze nieuwe ingreep zijn er sinds topman Warren East in 2015 aantrad al zo'n 10.000 arbeidsplaatsen verdwenen.

De producent van onder meer vliegtuigmotoren is al een tijdje bezig om zijn gehele organisatie te versimpelen, in een poging de weg naar boven terug te vinden. In 2016 leed Rolls-Royce nog een recordverlies van meer dan 5 miljard euro. Het concern moet onder meer opboksen tegen een afnemende vraag naar scheepsmotoren en een teruggelopen omzet op het gebied van onderhoudswerk voor zakenvliegtuigen.