Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frankrijk in de ban van A10-kindermoord uit 1987

Ouders van van meisje dat dertig jaar lang geen naam had zijn nu vastgezet en voorgeleid.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is augustus 1987 als de Franse politie een kinderlijkje aantreft bij de A10-snelweg niet ver van de bekende toeristische Loire-gemeente Blois. Het meisje is gruwelijk verminkt, ondermeer door een brandend strijkijzer. Recent is door dna onderzoek naar voren gekomen dat het om Inass Touloub gaat. Haar ouders zijn verdacht en kort geleden vast gezet. De vraag is nu: wie heeft het gedaan, hij of zij? Of allebei? 

Ontkenning

Vader Ahmed Touloub wijst in deze zaak ononwonden naar zijn vrouw Halima (geheel rechts op foto boven bij de rechtbank in Orleans). Zij heeft dit gedaan, zo stelt hij. Moeder Halima daarentegen ontkent in alle toonaarden iets met de vermissing en verminking van haar dochter te maken te hebben.

De locatie waar Inass 31 jaar geleden werd gevonden.

Aangeklaagd

Beide ouders zijn 'guilty as hell', alleen al omdat ze nooit de noodklok hebben geluid nadat hun dochter in 1987 langs de snelweg werd aangetroffen. Het stel wordt aangeklaagd voor moord, het laten verdwijnen van Inass, mishandeling van een minderjarige en, gek genoeg, ook voor kinderbijslagfraude.

Politiefoto van Inass Touloub, zoals ze getoond is op de website van VTM-nieuws

Identiteit

De zaak kwam vorig jaar aan het rollen nadat een broer van Inass zijn dna moest afstaan in een andere zaak. Het viel onderzoekers daarna op dat zijn dna matchte met dat van het kindje dat al dertig jaar identiteitsloos was gebleven. Kort daarop zijn pa en ma Touloub vastgezet.