Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boeing ontwerpt vliegtuig dat 6.800 kilometer per uur kan

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing werkt aan een vliegtuig dat 6.800 kilometer per uur kan. Daarmee ben je binnen twee uur in New York.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Vliegen

Als je wel eens verre vluchten maakt weet je hoe vervelend het soms kan zijn in een vliegtuig. Het eten is niet lekker, het entertainmentsysteem doet het niet goed en je buurman zit ontzettend te snurken. In 2030 hoef je daar allemaal geen last meer van te hebben want dan kun je als het aan Boeing ligt binnen twee uur naar New York vliegen.

Snel

Het ontworpen vliegtuig dat met mach 5-snelheid vliegt (6.800 kilometer per uur), gaat naar grotere hoogtes dan normale toestellen. Zo vliegt de nieuwe Boeing op 29 kilometer, terwijl normale machines rond de 10 kilometer hoogte halen.

Boeing

Volgens Aviation Week Network werkt de fabrikant nu samen met specialisten om een hypersonisch vliegruig te ontwikkelen die 2,5 keer sneller is da de Concorde. Dat was tot nu toe het snelste passagiersvliegtuig ooit. Daarmee vloog men 3,5 uur tussen Londen en New York. Nu wordt er niet meer mee gevlogen omdat het toestel te onrendabel was. Bovendien verongelukte een toestel vlak na de start in Parijs, waardoor er nog minder mensen mee wilde vliegen.

Het is nog even wachten op de snelle vliegtuigen, want Boeing zit nog vol in de ontwikkelingsfase. Vermoedelijk komt er eerst een militaire versie op de markt omdat die makkelijker te maken is. Dat gaat minimaal tien jaar duren. Een passagiersvliegtuig moet aan meer eisen voldoen, omdat de klanten natuurlijk ook comfort willen.