Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marokko klaagt bij FIFA over arbitrage

CASABLANCA (ANP/DPA) - De Marokkaanse voetbalbond heeft in een brief aan FIFA-baas Gianni Infantino zijn beklag gedaan over de arbitrage bij het WK voetbal. ,,We willen onze verontwaardiging uitspreken over het onrecht dat onze nationale voetbalploeg is aangedaan nadat enorme fouten van scheidsrechters tot ons voortijdig afscheid op het WK hebben geleid'', staat te lezen in het donderdag openbaar gemaakte schrijven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In het Noord-Afrikaanse land heerst de overtuiging dat de in de groepsduels met Portugal (0-1) en Spanje (2-2) gemaakte fouten Marokko een plaats in de achtste finales hebben gekost. Het land met tal van in Nederland opgeleide spelers eindigde als laatste in groep B met één punt.

,,De ernst van de genoemde fouten is des te groter omdat bij beide wedstrijden het gebruik van video-arbitrage (VAR) alleen maar diende om de belangen van onze concurrenten te beschermen'', luidde de kritiek van de Marokkaanse bond. Die zegt zich zorgen te maken over het imago van de FIFA en het voetbal in zijn algemeenheid als ,,deze onrechtvaardigheden blijven voortbestaan. We hopen dat de FIFA de noodzakelijke maatregelen neemt om gelijke kansen voor alle team te waarborgen.''