Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Russische miljardair Kerimov vrijgesproken

AIX-EN-PROVENCE (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Soeleiman Kerimov is in Frankrijk vrijgesproken van witwassen van geld en mag het land uit. Dat is een flinke tegenvaller voor het Frans Openbaar Ministerie in deze politiek gevoelige zaak. ,,Dit maakt een eind aan de beschuldigingen tegen Kerimov. Dit is heel goed nieuws voor hem en een geweldige juridische zege'', reageerde Jacqueline Laffont, een van zijn advocaten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De openbaar aanklagers betichtten Kerimov van het witwassen van geld dat hij verkregen had door belastingfraude bij de aankoop van onroerend goed. Het ging om luxe villa's aan de Côte d'Azur met een totale waarde van honderden miljoenen euro's. De rechtszaak werd in Rusland gezien als een heksenjacht op schatrijke tycoons met goede relaties binnen het Kremlin.

De officier van justitie noemde de uitspraak ,,verrassend'' maar wilde er verder niet op ingaan. Hij wil eerst het vonnis, dat niet openbaar is gemaakt, bestuderen. Er is nog een beroepsmogelijkheid bij het hoogste hof. Kerimov werd in november gearresteerd toen hij in Nice uit zijn privévliegtuig stapte. Hij kwam op borgtocht vrij maar mocht Frankrijk niet verlaten.