Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FIFA geeft boze Amrabat een waarschuwing

MOSKOU (ANP) - De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft Nordin Amrabat een waarschuwing gegeven. De Marokkaanse international werd berispt voor zijn ,,agressieve gedrag'' na de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Spanje (2-2). Toen de spelers na afloop over het veld liepen, riep Amrabat in de camera: ,,VAR bullshit''.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De 31-jarige vleugelspits uit Naarden doelde daarmee op de videoarbitrage, die volgens hem niet goed functioneert op het WK. ,,Ze kiezen willekeurig hun momenten uit'', verklaarde Amrabat bij de NOS. ,,De ene keer kijken ze wel, de andere keer niet. Daar moeten nieuwe regels voor komen. Of elk moment, of helemaal niet.''

Marokko werd in de groepsfase van het WK uitgeschakeld. De spelers voelden zich flink benadeeld door arbitrale beslissingen. Naast Amrabat kregen ook bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa en assistent-trainer Patrice Beaumelle van Marokko een waarschuwing van de FIFA. De nationale voetbalbond moet een boete van 65.000 Zwitserse francs (ruim 56.000 euro) betalen voor diverse overtredingen.