doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Drugshond op de dodenlijst van Colombiaans kartel

Volgens welingelichte bronnen zou er een prijs op het hoofd zijn gezet van de hond die vele cocaïnetransporten wist te melden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het beestje is de leiders van een groot Colombiaans drugskartel een doorn in het oog. Het ene na het andere cocaïnetransport dat zij de afgelopen tijd het land uit wilden transporteren werd door deze coca-herder opgemerkt. En nu moet hij maar dood, zo gaat het verhaal.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Schaduw

Nadat er serieuze geruchten vanuit het milieu naar voren kwamen heeft de Colombiaanse douanepolitie het zekere voor het onzekere genomen. De hond Sombra ('Schaduw') is even overgeplaatst, in de hoop dat de dreiging naar het beest afnam.

Puppy

Een inlichtingendienst zou hebben opgevangen dat er 200 miljoen peso (ruim 59.000 euro) op de kop van de Duitse herder is gezet. De 6-jarige Sombra is bij de politie in dienst sinds dat zij een puppy was. Er zouden 245 aanhoudingen zijn geweest na vangsten door Sombra. 

Vluchthaven

Inmiddels is de herder weer aan het werk. Althans, zo valt op te maken uit foto's die worden opgestuurd vanuit Colombia, op El Dorado International Airport. Daarop is Sombra te zien, drug in de weer met het zoeken naar verboden middelen. De foto's zijn gedateerd op 27 juli.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws