Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eva Cleven nieuwsgierig naar afkomst

AMSTERDAM - Eva Cleven begint zich steeds vaker af te vragen waar ze precies vandaankomt. De televisie- en radiomaakster is geadopteerd en dat begint, nu ze ouder wordt, een grotere rol te spelen in haar leven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Dat begint nu een beetje. Nu ik zelf beter weet wie ik ben, begin ik me af te vragen: waar kom ik in godsnaam vandaan? Wat is er in de eerste maanden van mijn leven eigenlijk gebeurd?", zegt Eva in VIVA. "Toen ik drie maanden oud was, hebben mijn ouders me opgehaald bij een kindertehuis in Israël. Ik denk zelf dat mijn roots in Eritrea, Somalië of Ethiopië liggen, die hoek, maar dat weet ik niet zeker."

De inmiddels 31-jarige Eva gaat er wellicht werk van maken om het uit te zoeken. En misschien wel voor het oog van de camera's. "Ja, als ik het ga uitzoeken, wil ik dat sowieso vastleggen. Alleen al voor mezelf, omdat het onderdeel is van wie ik ben. Het lijkt me interessant om iets te maken dat zo dicht bij mezelf staat."

Eva hoeft naar eigen zeggen niet per se haar biologische ouders te ontmoeten. "Maar ik wil wel weten waar ik vandaankom. Voor hetzelfde geld is er een keer een ei gevonden en ben ik daar uit gekropen", grapt ze. "Ik heb géén idee."