Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Celstraf na bommelding om vlucht te halen

LONDEN (ANP) - Een man die een bommelding deed omdat hij zijn vlucht dreigde te missen op de Britse luchthaven Gatwick, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden. De 47-jarige bibliothecaris viel door de mand omdat hij belde met hetzelfde nummer dat hij had gebruikt om de reis te boeken, meldt de Britse politie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Jacob Meir Abdellak belde de politie acht minuten voordat het toestel naar Los Angeles zou vertrekken. Daardoor moesten alle passagiers uitstappen om opnieuw gecontroleerd te worden, met een vertraging van anderhalf uur tot gevolg. Toch mislukte de opzet van Abdellak. Hij kon niet mee omdat hij zich niet op tijd had ingecheckt.

De autoriteiten arresteerden de man elf dagen later op Gatwick Airport. Hij probeerde toen opnieuw een vlucht naar de Verenigde Staten te nemen. De man beweerde eerst nog dat hij niet achter de bommelding kon zitten omdat hij zijn simkaart was verloren, maar bekende later alsnog schuld.

De politie noemt de actie van de man belachelijk en egoïstisch. ,,Zijn optreden heeft een aantal medewerkers en passagiers bang en overstuur gemaakt'', zei hoofdinspecteur Marc Clothier.