Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Knuffels toch welkom in De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Alle bezoekers van Feyenoord - Excelsior mogen gewoon knuffelbeesten meenemen. De Rotterdamse derby staat in het teken van het Sophie Kinderziekenhuis en verschillende supportersgroepen hebben daarom een zogeheten knuffelactie op touw gezet. Ze willen zoveel mogelijk knuffels verzamelen om die te doneren aan de kinderpatiëntjes van het Rotterdamse ziekenhuis.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zaterdag kwamen berichten naar buiten dat de door Feyenoordfans verzamelden knuffelbeesten De Kuip niet in mochten. De knuffels die de supporters van Excelsior meenemen zouden wel welkom zijn. ,,Feyenoord benadrukt na de ontstane onduidelijkheid dat alle bezoekers knuffels mee naar binnen kunnen nemen", schrijft Feyenoord nu op zijn website.

,,Wel moeten mensen weten dat de knuffels die meegenomen worden, niet terecht komen bij de patiëntjes. Het naar het ziekenhuis brengen van knuffels zou voor de vaak verzwakte kinderen daar te grote gezondheidsrisico's met zich meebrengen", staat in het bericht. Feyenoord gaat voor de ingezamelde knuffels een ander goed doel zoeken.

Vorig jaar gooiden fans van ADO Den Haag duizenden knuffels het veld op in De Kuip. Die knuffelactie krijgt nu navolging.